Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.
1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut
U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.
2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev
Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.
Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.
Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C
Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:
5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený
3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem
Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.
- Úvod
- DOPLŇKOVÉ POLOŽKY
- KITL syrob
- Kitl Syrob okurkový 1 x 5 l, CENA 279Kč/L
Kitl Syrob okurkový 1 x 5 l, CENA 279Kč/L
- Novinka

- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Kitl Syrob okurkový 1 x 5 l, CENA 279Kč/Lskladem1 395 Kč1 213 Kč bez DPH
Popis
Vynikající hustý sirup vyrobený z bio okurkové šťávy. Použitý cukr i okurková šťáva pochází z ekologického zemědělství. Neobsahuje umělá barviva ani aromata. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád nebo koktejlů.
Doporučené ředění s vodou je v poměru 1 : 10.
Z jednoho sirupu vyrobíte 55 litrů nápoje.
Baleno v praktickém bag-in-boxu, který umožňuje snadné dávkování.
Vyrobeno v České republice.
Tipy na použití:
Okurková limonáda Kitl
Ingredience:
• Okurkový BIO Syrob Kitl
• Plátky čerstvé okurky
• Vychlazená soda
• Led
Postup:
Do servírovací sklednice nalijte okurkový sirup Kitl. Přidejte led a několik plátků okurky. Vše zalijte vychlazenou kvalitní sodou. Servírujte ozdobené plátky okurky.
Okurkové Virgin Mojito
Ingredience:
• Kitl Syrob okurka
• Limety
• Led
• Čerstvá máta
• Vychlazená soda
Postup:
Na dvě vysoké servírovací sklenice podrťte čerstvou mátu s limetkou. Přidejte led a zalijte ho Okurkovým Syrobem. Vše zalijte vychlazenou sodou. Výsledný nápoj ozdobte čerstvou mátou a limetou.
Letní smetanové řezy
Ingredience (korpus):
• 4 vejce
• 1 dcl oleje
• 20 dkg cukru krupice
• 20 dkg polohrubé mouky
• 1 dcl mléka
• Prášek do pečiva
Ingredience (krém):
• 200 ml smetany ke šlehání
• 400 g zakysané smetany
• 5 lžiček vanilkového cukru
Ingredience (poleva):
• 150 ml okurkového Syrobu Kitl
• 600 ml vody
• 2 vanilkové pudinky
Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalejeme na vymazaný plech a pečeme v rozehřáté troubě.
Ušleháme šlehačku s cukrem a pomalu přidáme zakysané smetany. Natřeme na vychladlý piškot a dáme vychladit do ledničky.
Polevu připravíme tak, že uvedeme do varu vodu ochucenou okurkovým sirupem a přidáme puding (vaříme do zhoustnutí).
Částečně vychladlou polevu nalijeme na vychlazený řez. Podáváme chlazené.