Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.
1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut
U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.
2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev
Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.
Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.
Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C
Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:
5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený
3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem
Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.
- Úvod
- DOPLŇKOVÉ POLOŽKY
- KITL syrob
- Kitl Syrob malinový 1 x 5 l, CENA 279Kč/L
Kitl Syrob malinový 1 x 5 l, CENA 279Kč/L

- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Novinka
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Kitl Syrob malinový 1 x 5 l, CENA 279Kč/LSkladem1 395 Kč1 213 Kč bez DPH
Popis
Doporučené ředění s vodou je v poměru 1 : 10 (pro horké nápoje v poměru 1 : 8). Z jednoho balení vyrobíte 55 litrů nápoje. Baleno v praktickém bag-in-boxu, který umožňuje snadné dávkování.
Vyrobeno v České republice.
Tipy na použití:
Malinová limonáda
• Kitl Syrob malinový
• Soda
• Čerstvé nebo mražené maliny
Do skleničky s ledem nalijeme malinový sirup Kitl, přidáme maliny a dolijeme sodou (ideální poměr ředění je 1:10). vše opatrně promícháme, dozdobíme malinami a můžeme podávat.
Malinový ledový čaj
• Lžíce malinového Syrobu Kitl
• 250 ml vody
• 1 sáček malinového nebo jiného ovocného čaje
• Lžička citronové šťávy
Připravíme klasickým způsobem čaj, který necháme vychladit, ochutíme ho lžící malinového sirupu Kitl a citrónovou šťávou. Nápoj pijeme vychlazený, můžeme doplnit ledem.
Malinové cupcakes s mascarpone
Ingredience (těsto):
• 1 hrnek cukru krupice
• 2,5 hrnku polohrubé mouky
• 0,5 hrnku slunečnicového oleje
• 0,5 hrnku mléka
• 1 prášek do pečiva
• 3 vejce
Ingredience (krém):
• 250 g mascarpone
• 100 g plnotučného tvarohu
• 100 g práškového cukru
• 2 velké panáky malinového Syrobu Kitl
Postup:
Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse šlehacím mixérem. Těsto nechte chviličku odpočinout. Formu na muffiny vyložte jednotlivými papírovými košíčky na cupcakes. Každou formičku vyplňte zhruba do 2/3. Cupcakes pečte v troubě na 220 °C dokud nejsou krásně zlatavé. Poté nechce hotové upečené cupcakes vychladnout. Mascarpone vyšlehejte spolu s tvarohem a postupně přidejte prosátý cukr a malinový sirup.
Hotový krém dejte do zdobícího sáčku a dle svého vkusu ozdobte cupcakes. Dozdobit krém můžete i čerstvými malinami.