Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.
1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut
U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.
2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev
Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.
Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.
Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C
Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:
5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený
3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem
Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.
- Úvod
- ZVĚŘINA
ZVĚŘINA
Petron – zvěřina
Zvěřina z našich lesů a honiteb
Zvěřina Petron pochází od mysliveckých sdružení, která se o zvěř celoročně starají dle mysliveckého práva. Díky jejich péči je zvěře dostatek. Lov je potom přirozeným způsobem usmrcení zvířat, která by svým přemnožením narušila rovnováhu v přírodě a působila by škody. Proto je zvěřina eticky a ekologicky hodnotnou potravinou.
Divoká zvířata na rozdíl od jatečních netrpí stresem. Díky včasnému ošetření se zvěř dostává ke zpracování v nejvyšší možné kvalitě.
Provozy na zpracování zvěřiny
V kralupském areálu společnosti Bidfood byla 12. prosince 2012 otevřena jedna z největších zpracoven zvěřinového masa ve střední a východní Evropě. V druhé opavské se začala zvěř bourat a zpracovávat v červenci 2019. Oba moderní závody splňují nejpřísnější hygienické podmínky a jsou pod stálým veterinárním dohledem. Každý přijatý kus prochází několikanásobnou kontrolou. Dvakrát zvěř prohlíží úřední veterinární lékař a vzorky masa prochází laboratorními testy.
Pouze prověřené maso se uvolňuje k dalšímu zpracování. Pečlivě ošetřená a řádně vychlazená zvěřina se očišťuje do kuchyňské úpravy a vakuově balí. K zákazníkům míří zvěřina Petron celoročně ve stálé kvalitě mrazená a v lovecké sezóně chlazená.
- TOP produkt
- Doprava ZDARMA
- TOP produkt