Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.
1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut
U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.
2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev
Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.
Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.
Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C
Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:
5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený
3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem
Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.
- Úvod
- BANQUET sous-vide
- Vepřový bok s kostí sous-vide Banquet cca 2,2 kg, cena 259Kč/kg
Vepřový bok s kostí sous-vide Banquet cca 2,2 kg, cena 259Kč/kg
- Novinka

- TOP produkt
- Akce
- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Vepřový bok s kostí sous-vide Banquet cca 2,2 kg, cena 259Kč/kgskladem518 Kč450 Kč bez DPH
Popis
Balení obsahuje 2 kusy boku, každý o hmotnosti cca 1 kg.
Návod na přípravu: Před vyjmutím masa z obalu nejdříve zahřejte celé balení pod proudem horké vody, ve vodní lázni či na páře, usnadníte si vybalování. Poté maso vybalte, výpek nařeďte vodou v poměru 3 : 1 a v horkovzdušné troubě při 230 °C po dobu 20 minut do dosažení zalatavé barvy a křupavé kůže.
Náš tip:Před ohříváním nařezejte kůži ostrým nožem do mřížky.
Sous-vide (sú víd) je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vakuu, při nízkých teplotách a po velmi dlouhou dobu. Díky tomu je maximálně zachována přirozená chuť, šťavnatost a struktura potravin a zamezí se ztrátám důležitých živin, ke kterým jinak dochází při běžném vaření.
Výrobky Banquet sous-vide jsou plně tepelně opracované a jsou připravené k okamžité spotřebě. Lze je konzumovat za studena nebo po krátkém ohřátí či dopečení do barvy.