Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.
1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut
U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.
2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev
Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.
Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.
Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C
Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:
5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený
3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem
Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.
- Úvod
- BANQUET sous-vide
- VEPŘOVÉ SV
- Vepřová plec sous-vide Banquet 1,6 – 2,8 kg, chlazené, CENA 279Kč/kg
Vepřová plec sous-vide Banquet 1,6 – 2,8 kg, chlazené, CENA 279Kč/kg
- TOP produkt

- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Vepřová plec sous-vide Banquet 1,6 – 2,8 kg, chlazené, CENA 279Kč/kgskladem569 Kč495 Kč bez DPH
Popis
Vepřová plec – Sous Vide. Tepelně opracovaný masný výrobek, vakuově balený, chlazený. Bez lepku.
Podíl výpeku v balení cca 15 %.
Návod k přípravě:
Maso po vybalení z obalu doporučujeme nakrájet na plátky a ohřát v páře při 80 °C / 15 minut (popř. 100 °C / 8 minut). K úpravě plátků masa lze použít i gril. Příprava masa vcelku: Teplota i čas jsou závislé na velikosti kusu masa a typu zařízení, použitého k ohřevu.
Podmínky skladování:
• +2 až +8ºC maximálně 14 dnů
• 0 až +2ºC viz datum spotřeby
Po otevření zpracujte do 48 hodin.
Výrobce: Bidfood Opava s.r.o., V Růžovém údolí 553, 278 01 Kralupy nad Vltavou, Česká republika
Složení
Vepřová plec 90 %, kořenící přípravek (voda, jedlá sůl, stabilizátor: E 451, zahušťovadlo: E 407a, koření, kvasnicový extrakt, dextróza).