Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.
1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut
U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.
2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev
Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.
Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.
Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C
Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:
5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený
3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem
Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.
Rib eye Jižní Amerika (vysoký roštěnec) cca 2kg, chlazené, CENA 535Kč/kg

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Rib eye Jižní Amerika (vysoký roštěnec) cca 2kg, chlazené, CENA 535Kč/kgskladem1 070 Kč930 Kč bez DPH
Popis
Rib Eye (vysoký roštěnec), Jižní Amerika.
Chlazené hovězí maso výsekové bez kosti, vakuově balené.
Pokud není na originální etiketě uvedeno jinak, skladujte při teplotě 0°C až +2°C.
V okamžiku dodání je maso vhodné ke spotřebě. Po otevření obalu ihned spotřebujte. Určeno k tepelné úpravě.
Údaje: Narozeno v, Vykrmeno v, Poraženo v, Bouráno v, Referenční číslo jsou uvedeny na etiketě výrobku.