Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

Správná příprava steaku ve 3 krocích.

Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.

1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut

U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.

2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev

Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.

Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.

Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C

Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:

5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený

3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem

Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.

  1. Úvod
  2. ROLÁDY
  3. ROLÁDA sous-vide
Slide

ROLÁDA sous-vide

BANQUET sous-vide

Snažíme se Vám nabídnou masné výrobky, které šetří Váš čas a energii. Jedná se o sortimetn, který je připravený metodou sous-vide. V této skupině výrobků je velkou výhodou jejich krátká doba přípravy před stolováním.  Výrobky Banquet sous-vide(sú víd) jsou předpřipraveny a stačí rozbalit a rovnou s tím do trouby. Doba přípravy cca 30min a hurá ke stolu.

Metoda sous-vide

Sous‑vide (sú víd) znamená ve francouzštině "ve vakuu". Jde o metodu, kdy se jídlo uzavře bez vzduchu do plastového sáčku. Poté se připravuje ve vodní nebo parní lázni s konstantní teplotou, mnohem nižší než je obvyklé, ale po delší dobu. Potraviny jsou díky tomu uvařené rovnoměrně, uvnitř i na povrchu. Zachovávají si šťavnatost a vůni. Oproti běžné přípravě jídlo neztrácí vitamíny a minerální látky.

Sous‑vide se používá pro úpravu masa, ryb, ovoce a zeleniny. Teploty přípravy začínají podle druhu a velikosti suroviny od 55°C, časy dosahují až 72 hodin. Platí: čím vyšší teplota, tím kratší doba přípravy, a naopak.

Metodu poprvé popsal Benjamin Thompson v roce 1799, ačkoli jako médium pro přenos tepla použil vzduch. Znovu se k ní vrátili vědci v roce 1960 a vyvinuli z ní průmyslovou konzervaci potravin.

Nejprodávanější
1.
Kuřecí roláda sous-vide Banquet cca 2kg, chlazené, CENA 299Kč/kg
Kuřecí roláda sous-vide Banquet cca 2kg, chlazené, CENA 299Kč/kg
- bude účtováno dle aktualní váhy výrobku
skladem
  • TOP produkt
598 Kč
520 Kč bez DPH
2.
Kuřecí roláda se slaninou a špenátem sous-vide Banquet cca 2,4kg, chlazené, CENA 289Kč/kg
Kuřecí roláda se slaninou a špenátem sous-vide Banquet cca 2,4kg, chlazené, CENA 289Kč/kg
- bude účtováno dle aktualní váhy
skladem
  • TOP produkt
694 Kč
603 Kč bez DPH
3.
Krůtí roláda sous-vide Banquet 1 x cca 1,3 kg, chlazené, CENA 319Kč/kg
Krůtí roláda sous-vide Banquet 1 x cca 1,3 kg, chlazené, CENA 319Kč/kg
cena za balení - bude účtováno dle aktualní váhy výrobku
skladem
  • TOP produkt
415 Kč
361 Kč bez DPH
Cena:
Zobrazuji 1-4 z 4
  • TOP produkt
Kuřecí roláda sous-vide Banquet cca 2kg, chlazené, CENA 299Kč/kg
598 Kč
520 Kč bez DPH
598 Kč
520 Kč bez DPH
skladem
bal
  • TOP produkt
Kuřecí roláda se slaninou a špenátem sous-vide Banquet cca 2,4kg, chlazené, CENA 289Kč/kg
bal
    Kuřecí roláda italská se sušenými rajčaty sous-vide Banquet 2 x cca 1 kg, chlazené, CENA 299Kč/kg
    bal
    • TOP produkt
    Krůtí roláda sous-vide Banquet 1 x cca 1,3 kg, chlazené, CENA 319Kč/kg
    415 Kč
    361 Kč bez DPH
    415 Kč
    361 Kč bez DPH
    skladem
    bal
    Produktů na stránku 4080120
    Nepropásněte novinky, akce a slevy!
    Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
    Informace pro zákazníky

     

     
    Kontakty
    Logo
    (Po-Pá, 8-16 hod.)
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz