Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Příprava šťavnatého steaku je poměrně snadná a výsledek může být nečekaně dobrý! 1/ Odpočinek, 2/ Grilování, 3/ Dochucení. A několik důležitých poznámek ke každému kroku.
1/ Steak nechte při pokojové teplotě odpočinout nejméně 10 minut
U větších kusů se může doba prodloužit. Maso na gril nesmí být příliš studené, protože velký rozdíl teploty způsobuje tvrdnutí masa.
2/ Steak položte na rozpálený gril nebo pánev
Nesolte ani nekořeňte kořenící směsí nebo pepřem. Sůl vytáhne z masa šťávu. Chuť steaku můžete ovlivnit krátkým marinováním v oleji s čerstvými bylinkami.
Správnou teplotu poznáte tak, že neudržíte ruku nad grilem nebo pánví déle než 2 vteřiny. Steak pak nepustí žádnou tekutinu.
Teplota zatažení masa: 230°C
Teplota dopékání: 175°C
Orientační doba pečení a teplota středu hovězího steaku o hmotnosti 250 g:
5 – 7 minut | 51°C | krvavý
7 – 9 minut | 60°C | středně propečený
9 – 10 minut | 70°C | propečený
3/ Po upečení nechte steak cca 3 minuty odpočinout a dochuťte jej solí nebo pepřem
Ihned podávejte a dobrou chuť Vám přeje PK.
- Úvod
- DOPLŇKOVÉ POLOŽKY
- Barbecue omáčka Coronet 1 x 1 l
Barbecue omáčka Coronet 1 x 1 l

- Kompletní specifikace
- Barbecue omáčka Coronet 1 x 1 lskladem159 Kč138 Kč bez DPH
Popis
Pasterovaná studená omáčka neemulgovaná.
Před použitím protřepat.
Skladujte při teplotě od +2 °C do +25 °C.
Po otevření uchovejte v chladu při teplotě od +2 °C do +8 °C a spotřebujte do 3 dnů.
Složení
Pitná voda, glukózový sirup, cukr, rajčatový protlak, kvasný ocet lihový, dextróza, maltodextrin, jedlá sůl, kvasnicový extrakt, cibule, koření, aroma, barvivo: E150c; zahušťovadla: xanthan, guma guar; konzervant: kyselina benzoová; chilli, regulátory kyselosti: kyselina citrónová, kyselina jablečná; kouřové aroma.